Ovocný salát s oříškovým krokantem
Ovocný salát s oříškovým krokantem
Suroviny:
- 50 g lískových oříšků
- 4 lžíce cukru
- 1 pomeranč
- 150 g krémového sýru mascarpone
- šťáva z 1 citronu
- 1 lžíce vanilkového cukru
- 1 nakyslé jablko
- 1 hruška
- 1 banán
- 1 kiwi
- 1 nektarinka
- po 100 g bílých a modrých hroznů
- 200 g jahod
Příprava:
Na krokant nahrubo nasekáme oříšky a dozlatova je opražíme na suché pánvi. Přidáme 3 lžíce cukru, necháme dozlatova roztavit a ořechy v karamelu promícháme, dáme vychladnout. Ostrouháme kůru z omytého pomeranče a vylisujeme šťávu.
Obě přísady utřeme s mascarpone a zbývajícím cukrem. V citronové šťávě rozmícháme vanilkový cukr. Ovoce očistíme a nakrájíme. Opatrně ho vmícháme do citronové marinády. Salát upravíme na mělké misky, podáváme s pomerančovým krémem, posypaný krokantem.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min.
Náročnost: 3