Pečené ovoce
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 25 min.
Náročnost: 2
Pečené ovoce
Suroviny:
- 2 jablka
- 2 banány
- 2 pomeranče
- 2 lžíce cukru krupice
- 2 lžíce pomerančového
- likéru nebo šťávy
- 2 lžíce mandlových vloček
- máslo na potření
Příprava:
Troubu předehřejeme na 240 °C (u plynové na stupeň 9). Alobal nastříháme na 4 velké čtverce a mírně potřeme máslem. Jablka nakrájíme na čtvrtky a vykrojíme z nich jadřince (neloupeme), potom z nich vykrájíme klínky. Banány oloupeme a nakrájíme na plátky.
Pomeranče oloupeme, rozebereme na dílky a z nich odstraníme tenkou slupku. Ovoce dáme do mísy, posypeme cukrem, přelijeme pomerančovou šťávou a přidáme mandle. Důkladně promícháme.
Pak ovoce rozdělíme na čtverce alobalu a pevně zabalíme do úhledných balíčků. Balíčky rozložíme na plech a pečeme 10 minut. Potom je přemístíme na talíře, trochu pootevřeme a podáváme.
Pozor! Pára v balíčcích s ovocem je po vyjmutí z trouby opravdu horká, nechte je před podáváním trochu vychladnout.